مصاحبه با آقای مهندس حمید نادری شهردار خامنه

با توجه به وجود مراکز فرهنگی تاریخی متعدد در شهر خامنه نظیر موزه هدایا ( حمام تاریخی ) مسجد حسین خان میرپنجه – آرامگاه امیر نجم رشتی – (اولین وزیر شاه اسماعیل صفوی ) منزل شیخ محمد خیابانی – ساختمان ادره برق خامنه ( اواخر قاجار ) آرامگاه حسین خان میرپنجه – حسینه بجانی ( دوران قاجار ) – درختان چنار 1400 ساله - دومین مدرسه نوین ایران ( معرفت خامنه ) در این شهر تعامل با سازمان میراث فرهنگی استان دیده می شد .
با بهره گیری از این موقعیت حمام دوران قاجار خامنه با همکاری سازمان میراث فرهنگی و به صورت موزه آماده گردید و در اردیبهشت 1386 با حضور دکتر حسین جعفری معاونت فرهنگی و ارتباطات سازمان میراث فرهنگی افتتاح گردید و هم اینک به عنوان تنها موزه شهرستان شبستر و حتی شهرستان های همجوار علاوه بر موزه به عنوان مرکز اطلاع رسانی گردشگری منطقه مطرح گردیده است امید است با همکاری سارمان میراث فرهنگی در مسیر ارتقا این مجموعه گامها بلند تری برداریم .
افتتاح موزه هدایا باعث گردید تعامل با سازمان میراث فرهنگی را ارتقا بخشیده و در جهت ترمیم و بازسازی تنها مسجد منقش در منطقه اقدام کنیم که خوشبختانه در ظرف سال گذشته و امسال دو فاز از این پروژه که سنگ فذش حیاط به مساحت 800 متر مربع بود به پایان برسد و ظرف امسال و سال آینده نقاشی های داخلی و ایوان مسجد مورد بازسازی قرار بگیرد تا این مجموعه ننیز مورد بازدید علاقه مندان از آثار فرهنگی و تاریخی باشد .
در راستای این همکاری تنگاتنگ و مفید انشا الله طی مذاکرات بعدی جهت تملک و بازسازی منزل شیخ محمد خیابانی اقدام خواهد شد با توجه به اینکه مالک فعلی نیز با مذاکرات انجام یافته با شهرداری نظر مثبت خود را درباره این طرح ابراز داشته امید است این مجموعه اقدامات نیز در ظرف امسال به نتیجه برسد و ما شاهد بازسازی منزل یکی از مبارزان و آزادی خواهان سرزمین ایران باشیم .
وجود آرامگاه شیخ نم الدین گیلانی ( اولین وزیر شاه اسماعیل صفوی ) در خامنه باعث گردید طرح بازسازی این مجموعه با سازمان محترم میراث فزهنگی مطرح گردید و پس از ثبت ملی این مجمعه اقدام به بازسازی مقبره شیخ نجم الدین گردد.
وجود یکی از ساختمان های اولیه اداره برق در خامنه باعث گردید طرح بازسازی این مجموعه نیز با سازمان میراث فرهنگی مطرح شد و امید است طی مذاکرات بعدی این مهم نیز به تحقق برسد و با این اقدام ساختمان با معماری دوران اواخر قاجار مورد ترمیم قرار گیرد تا مخاطبان از این مکان بازدید فرمایند .
با توجه به وجود قنات قره کهریز و محوطه با صفای آن که به عنوان تنها نقطه مسافر پذیر در جاده تبریز به ارومیه مطرح می باشد با همکاری سازمان میراث فرهنگی و تلاشهای شخص مهندس پورموسی معاونت جهانگردی سازمان امروز شاهد نصب بیش از 60 آلاچیق در محوطه این مجموعه هستیم . در ادامه باید اشاره کنم که وجود فضای سبزی به مساحت 2000 متر مربع و احداث سرویس بهداشتی و نمازخانه و استقرارر کمپ هلال احمر در این مجموعه باعث تکمیل این محیط فرهنگی – گردشگری شده است .
در پایان از زحمات شخص مهندس عبادی ریاست وقت سازمان میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی تشکر و قدر دانی داشته باشم
و همچنین از اقدامات ریاست سازمان میراث فرهنگی جناب آقای مهندس تراب محمدی و معاونان ارجمند آن سازمان کمال تشکر را دارم .
